miercuri, 10 martie 2010

Cum sa curatam pantofii din piele intoarsa


Shoe Care:
How To Clean Suede Shoes

Pasul 1: aveti nevoie de:
- spray special
- perie de curatat speciala
- cutitas
- perie de unghii
- burete
- suport pentru incaltaminte sau hartie alba
- guma de sters

Pasul2: Introducerea
Materialul este asemanator cu pielea. Se poate strica mult mai usor decat pielea, asa incat are nevoie de atentie si ingrijire speciala. Pentru aceasta este necesar ca pentru acest gen de incaltamanite sa folosim spreiul special.


Pasul 3: Sprayul de protectie
Aceste sprayuri pot fi cumparate din supermarketuri de la rioanele speciale sau din magazinele de incaltaminte. Ele protejeaza incaltamintea de apa sau alte pete. Inaintea aplicarii, periati usor pantofii pentru a inlatura pamantul sau praful.Periati intotdeauna in aceeasi directie.Asigurat-va ca urmati intotdeauna indicatiile producatorului. Amestecati bine, spreiati de la distanta, si intr-o zona bine aerisita.


Pasul 4: Urmele de buna purtare
Chiar si cu sprayul de protectie, urmele lucioase apar, aplatizand suprafata. Se periaza suprafara in ambele directii. Daca incaltamintea este foarte purtata, va puteti ajuta de un cutit pentru a ridica puful. Daca pantoful are urme de mizerie, incercati sa le inlaturati cu ajutorul uneia dintre fetele periei speciale.

AMANUNT IMPORTANT
Expertii recomanda folosirea unei gume de sters, chiar si cea de la un creion pentru a indeparta urmele de pe incaltaminte. Mizeria va trece de pe pantof pe guma de sters.

Pasul 4: Inlaturarea pamantului
Dca incaltamintea este acoperita de noroi, asteptati sa se usuce, apoi folositi o perie de unghii pentru a indeparta maantul.Actionati cu o miscare de stergere, in aceeasi directie.Acordati atentie oricarui detaliu.


Pasul 6: Incaltamintea uda
Daca o parte a pantofului se uda, pot aparea diferite urme de diferite culori. Udati incatamintea pe intreaga suprafata, inlaturati cu buretele orice urma de apa in exces apoi introduceti in pantof suportul special sau un "bulgare" din hartie alba care sa mentina forma acestuia.

AVERTISMENT
Nu folositi hartie de ziar daca pantofii sunt uzi, intrucat pot ramane urme de ziar pe pantof. Lasati pantofii sa se usuce peste noapte api periatii usor, in aceeasi directie.


Pasul 7: Petele
Petele ca uleiul sau grasimea sunt aproape imposibil de indepartat. Folositi peria speciala, ca si cum ar fi vorba de noroi. Daca nu are efect, inlaturati sireturile si spalati incaltamintea cu putina apa si periind cu peria de unghii. Daca nici aceasta metoda nu da rezultate, atunci e posibil ca petele sa nu mai poata fi indepartate

Pasul 8: Depozitarea pantofilor
Impaturiti incaltamintea in hartie si asezati-i in cutii d epantofi. Nu ii tineti in pungi de platic sau in cutii neaerisite si evitati umiditatea. De asemenea evitati lumina puternica intrucat poate decolora pantofii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu